13. toukokuuta 2015

Vaatekaappimummo

Voin ihan puhtaalla sydämmellä, vähääkään häpeilemättä todeta, että mä rakastan mummovaatteita. Musta on ihanaa, kun vaate on valmiiksi kulahtanut ja vanha. Ensinnäkin siksi, että joku joskus on rakastanut ja käyttänyt vaatetta ja lopulta antanut pois. Toiseksi mainittakoon, että vanhojen vaatteiden leikkaukset miellyttävät. Korkea vyötärö, vähän awkwardid olkatoppaukset ja sitä rataa! Sitten vielä kolmantena ne printit. PRINTIT! Mitä hullunkurisempi, sen parempi. Tottakai mulla on jonkin sortin omanlainen seula vaatteita valitessa, mutta esimerkiksi vierraillessani Tallinnan Vingtage Humanassa (joka on siis tyyllin paikallinen UFF) musta tuntui ettei siellä olisi ollut vaatteen vaatetta jota EN olisi suostunut päälleni laittamaan. Voisinkin tässä lämpimiseni esitellä juuri tuolta Humanasta löytämiäni viimeisimpiä mummovaatteita!
Noniin tässähän aika legendaarinen kesäkaapin helmi! Värikäs safaripaita ja siihen sointuvat samaa printtiä olevat shortsit. Nyt ei puutu muuta kuin aurinko. B-)
On kanoja, on kissoja, on ihmisiä. Siinä on kaikkea jokaisella päävärillä kirjailtuna bleiseriin. Voiko tollaista symppistä nyt mitenkään jättää vaaterekille roikkumaan? EI.
Humanassa oli kovin kuuma, ja edellisillan valvominen kävi juuri siinä hetkessä voimille, joten en jaksanut kokeilla tätä jumpsuitta muuten kuin farkkujen päälle. Ja kun totesin, että mahtuuhan se niin mukaan lähti. Ei tod-el-la-kaan mikään most flattering sexy outfit, mutta.... niiiiiin...noh.. Ollut jo moneen otteeseen päällä ja aiheuttanut hilpeyttä ja kummastusta. 
<3 <3 <3 Siellä ois ollu vaikka mitä ihanampia hameita, mutta kaikkea ei voinut saada ("ai miks ei", mietin) niin tää lähti mukaan. Rakastan tota väriä, leikkausta, printtiä ja kaikkea.

Asuuko teidän vaatekaapissa mummo vai fiini leidi? Vaiko ehkä kummatkin?

-Dora

Ps. Lisäksi ostin sellaisen tosi jäätävän 90-luvun feikki "Chanel" croptopin OLKATOPPAUKSILLA. Näätte sen sitten joskus. Ehkä.

5 kommenttia:

 1. Ihania ja just tämän takia ihailen sun tyyliä! Ihan sama maku kuin mulla! Ja parasta tässä on, että vaatteet lähtevät aina halvalla, kun kukaan muu ei niitä halua (ainakaan ennen kun ovat pintamuodissa!)

  Oletko muuten kokenut, että ihmiset kokevat oikeutuksekseen arvostella hieman erikoisia vaatteita, tyyliin "kauhea vaate.. no vähän erikoinen.. no näytät ihan x-hahmolta.. jne". No, minua se ei haittaa, mutta mietin vaan, mitä joku "tavis" tuumaisi, jos arvostelisin hänen vaatteitaan negatiivissävytteisesti.

  VastaaPoista
 2. Voih, ihmiset jotka noin arvostelevat toisia taitavat olla melko armottomia itseään kohtaan. Olkoot jokainen juuri sellainen kuin on ja pukeutukoot juuri niinkuin haluaa. Mä kyllä pukeudeun estoitta milloin mihinkin vaatekappaleeseen lystään ja läheiset tuntuvat olevan kohteliaan hiljaisia mikäli eivät itse satu fanittamaan päälleni valitsemia vaatteita:)

  VastaaPoista
 3. I don't speak finnish But i love this blog and this post the clothes look so beautiful and I declare you the queen of thrift/vintage clothes lots of love <3

  VastaaPoista
 4. ihania noi kaikki! :) mäkin fanitan mummovaatteita, mutta vaatekaapistani löytyy myös kaikenlaista muuta ja ehkä musta leidinkin saa jos tilaisuus sitä vaatii :D

  VastaaPoista
 5. Mä pidän mummojuttujen lisäks myös seksystä, stylestä, skarpista, graafisesta ja bohostakin kai vähän. Eli omaa tyyliä on todella vaikea lokeroida... Ihastuin näidän kuoseihin sun löydöissä, oliko hintataso millainen? Pitääkin laittaa paikka muistiin ja ottaa to see -listalle Tallinkassa ens kerran! :)

  VastaaPoista