19. toukokuuta 2015

3 x ruoka!

Tuppaako opiskelijaelämä olemaan hieman rankkaa ja gourmetonta? Potuttaako Unicafen pöperöt? Investoitko vähäiset varasi mielellään muihin elämyksiin, kuin sisäfilee pihviin? FEAR NOT, tässä muutama arjen sankari-idea. Ei mitään fancya, mutta hyvää ja edullista. Suosittelen lämpimästi myös muille kuin budjettiriihessä oleville!

1. Jauheliha-kaalikeitto (kuulit oikein):
Jos olisin sinä ja sinä satut asumaan Helsingissä, hankkisin kaikki lihani Hämeentien Halal-lihakaupasta. Liha on paljon edullisempaa kuin Lidlin kaasuun pakatut, suojakelmuissa marinoituneet lihat ja onhan se nyt kiva tukea paikallisia yrityksiä. Esimerkiksi tähän ohjeeseen tarvitset noin 400g naudanjauhelihaa, joka maksaa kyseisessä kaupassa noin 3€.

Leikkaa puolikas kaali kivan kokoisiin osiin ja pilko porkkanat osuiksi paloiksi. Ruskista jauheliha isossa kattilassa ja lisää joukkoon kaali ja porkkanat. Tämän jälkeen lisää reilu määrä vettä (ainakin niin, että kasvikset peittyy), kasvisliemikuutio ja yksi pieni purkki tomaattipyreetä. Anna kiehua hetken, jonka jälkeen mausta chililla, mustapippurilla ja suolalla. Soppa on noin puolessa tunnissa valmis! Helppoa ja ihan oikeasti hyvää. 
2. Uuniperunat:
Say whaaaaaaaaa?? Olin siis melkein unohtanut tämän unhoitetun ja aliarvostetun luonnonvaran, kunnes meille tuli eräs sunnuntai vieraita ja pitihän siihen pöytääkin jotain nyhjäistä!

Tarvitset Rosamundaperunoita (mä ostin sellaisen pussin jonka kyljessä on paisto-ohje).
Täytteeksi käy mikä vain! Itse tein savulohi-turkkilainen jugurtti-tilli -ja fetajuusto-turkkilainen jugurtti kastiketta. Lisäksi lisukkeena oli ranskankermaa ja avocadoa. Kylkeen vielä simppeli salaatti <3
 
3. Bataattiperunamuussi ja lihapullat
Tämä on oikea arki-iltojen ilo! Niin hyvää. Ah. 

Ei tarvita kuin vähän lihaa sieltä samaisesta Halal-kaupasta. 1 bataatti ja muutama peruna. Laitan lihapulliin pilkottua sipulia ja valkosipulia sekä mausteita ja laitan uuniin n. 20 minuutiksi. Riippuen paistolämmöstä, u kno. Perunat ja batskut keitän keskenään ja muussaan manuaalisesti, lisäten joukkoon vähän voita ja maitoa. Tässä vaiheessa on kriittisen tärkeää, ettei muusista see Unicafémaista löllöä, vaan jättää joukkoon jotain pureskeltavaakin. 
Yum yum ja bum bum. Nää kaikki on niin helppo heittää kasaan ja budjetti pysyy kasassa. Ei mulla muuta tällä erää!

-DoraEi kommentteja:

Lähetä kommentti