29. tammikuuta 2015

R'n'b Boats

Kaikki alkoi siitä, kun viime vuonna yritin kovasti hankkia meille kissaa, mutta mistään ei tuntunut löytyvän kotia kaipaavaa pikkuista. Käytin kaikki oljenkorret Keltaisista sivuista Facebookkiin, mutta ei onnistunut.
Sitten syyskuussa sain viestin serkultani Jyväskylästä, jossa hän kertoi, että tuttuun maalaistaloon oli syntynyt yksi kissanpentu (siis vain yksi!), joka nyt kaipaisi kotia. Sen enempää miettimättä kiljahdin "ME OTETAAN SE!!". 
Kissan nimeksi tuli Boats. Tarkemmin R'n'b Boats. Hänet on nimetty Rauli Baddingin Laivat- biisin mukaan (juu-u, karaokebiiseistä parhain). Pelkkä Laivat olisi ollut ehkä vähän liian outo.. Tosin ei sillä, että R'n'b Boatsissakaan kauheasti järkeä on. "What, so your cat is named after a ship????????????????????"Täytyy sanoa, että kyllä äiti lapsensa tunnistaa. Sain ton vasemmalla olevan kuvan pari päivää ennen kuin hain Boatsin kotiin. Ilmeestä jo näki, että kyseessä on aikamoinen tulinen persoona. Toinen kuva on kun ensimmäistä kertaa pidin vauvelia sylissä. Kyynelhän siinä meinasi tirahtaa ja mähän en edes oo mikään hullu kissaihminen, riiiiight.
Koska hain Boatsin Keski-Suomesta asti, meidän piti yöpyä samaisella serkulla joka kissan oli meille hustlannut. Tulisen luenteensa vuoksi Boats piti lukita eri huoneeseen, kun talon muut mirrit, koska se alkoi uhittelemaan niille. Yhdeksän viikkoinen rääpäle vastaan 10-vuotias musta kissa. Veikkaan, että kuonoon siinä olisi hyvin nopeasti tullu!
Ensi hetkistä asti Boats on rakastanut matkustamista. Jyväskylä-Helsinki junamatkalla se piti päästää häkistä pois, kun alkoi protestoimaan kovaäänisesti ja siinä se sitten vähän aikaan juoksenteli ympäri junavaunua, kunnes jatkoi matkustamista mun sylissä. Se ihan oikeasti kattelee maisemia ja tutkistelee kaikkea. 
Koska saatiin kissa, kun se oli vielä aika pieni, olivat hygieniasiat alussa vähän hakusassa. Laatikolla se osasi käydä alusta asti, mutta tarpeet tuntuivat aina jäävän pitkiin karvoihin ja sitten pyllyä pestiin niinkuin vauvaa konsanaan. Suihkuunkin kissa laitettiin ja se onnistui ilman suuria ongelmia, mutta hiustenkuivaaja aiheutti jonkinlaisia traumoja. 
Boats kävi myös hiljattain katsomassa Jouko Lehtolan valokuvanäyttelyn Lasipalatsilla. Tykkäsi. 
Monista sosiaalisista lahjoista huvittavin on ehdottomasti "Pingviiniasento". Se aiheuttaa suurta riemua vielä nykyäänkin ja aina, kun Boats tekee sen huudetaan Khaledin kanssa toisillemme "HE'S DOING THE PENGUIN COME QUICK!!"
Mallimaailman koukerot ovat tulleet tutuiksi, kun Boats bongattiin eläinaiheisiin kuvauksiin. Se meni super hyvin ja olin proud mama. 
Ton pooloneuleen päälle saaminen ei todellakaan ollut helppo juttu. Siinä oli eläinkaupan väellä naureskeltavaa, kun sormet veressä yritin pukea sille tota. Neule jäi kaupan hyllylle, mutta eiköhän siinä muutamat "awwwwit" liikaa tullu huokailtua.
Ja kissa kun on, niin unenlahjat ovat tottakai loistokkaat. Hankittiin Bobolle vastikää kiipeilypuu, josta käsin se nyt hallitsee olohuonetta. Tosin mieluisin paikka on meidän välissä, jossa se yleensä nukkuu koko yön. 
Sanomattakin selvää, että oon superiloinen tästä pienestä hepusta, joka tosin kasvaa kovaa vauhtia. Musta on hauskaa seurata sen touhottamista ja huomata millainen persoona siitä kehittyy. Boatsia parempaa kissaa en ois voinut toivoa! Olin aina tosi skeptinen sen suhteen, että mitä jos kissasta tuleekin tosi epäsosiaalinen ja vihainen, mutta tämä on tosiaan kaiken ton vastakohta. Jopa mun äiti, joka on noin 25 vuotta pelännyt kissoja on Boatien paras kaveri. C'mon, äiti jopa osti sille joululahjan!

Miau,

Dora

4 kommenttia:

 1. Hihii! Hauska nimi. Muistan, että ystäväni Marsujen nimet olivat 20- vuotta sitten "Jenkki Hubbabubba" ja "Moona Hype Hype Technorave". Ensimmäinen viittasi tietenkin purukumeihin ja Moonan lisänimet sellaiseen suosittuun ysäriteinien tekno-kasettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah eikä ! Hype Hype Technorave xDDDD mulla oli joskus muinoin kaksi gerbiilia joiden nimet oli Mimmi ja Lilli joka oli ehkä vaan vähän ehkä keksiliäämpi, kun Tiku ja Taku jotka niistä piti tulla ensiksi :D

   Poista
 2. Hei! Tiedäthän,että kissanpennun luovutusikä on 12 viikkoa, ei 9 viikkoa? Kannattaa perehtyä aiheeseen täällä: http://www.pesu.org/index.php/materiaalit/artikkelit/61-kissanpennun-luovutusikae-on-12-viikkoa Ei ole tarkoitus kettuilla asiasta, vaan aidosti huolestuttaa tämä, että ihmiset eivät ota asioista selvää/välitä faktoista lemmikkejä hankittaessa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo tiesin, mutta maalaistaloon johon syntyy pentuja harvasen päivä oli kiire päästä siitä eroon joten, kun kissa alkoi syödä kiinteää ruokaa ja irtautua emosta he halusivat, että se hakemaan. Olin alussa vähän huolissani, kun kissa oli tosiaan niin pieni, mutta sen vuoksi en jättänyt sitä lähes koskaan yksin ja huolehdin hyvin. Mutta tosiaan tiesin kyllä tästä 12vk luovutusikäjutusta ja keskustelin myös eläinlääkärin kanssa asiasta. xx

   Poista