31. tammikuuta 2014

Yoga is my salvation

Heräsin tänä aamuna aivan järkyttävän niska/leukakivun kanssa ja tuntu siltä, etten pysty olemaan mitenkään päin. En kuitenkaan panikoinut, koska tää on aika tuttua kauraa, vaikkakin nykyään tälläsiä kipuja on harvemmin. Mä oon nimittäin kärsinyt niska/hartiakivuista 17-vuotiaasta saakka, selkäkivutkin tuli kuvioihin toimistossa työskennellessäni vuonna 2010 ja viime kesänä mukaan tuli vielä hampaiden narskuttelu öisin, niin tuskapaketti oli aikalailla kasassa.

Vuosi kausia tuskailin ja söin millon kipulääkkeitä, millon kolmiolääkkeitä sen lisäksi ravasin hierojalla, fyssarilla, kiropraktikolla ja lääkärillä vähän väliä. Kipu ei kuitenkaan häipynyt minnekkään vaikkakin hetkellisesti nää edellä mainitut toimenpiteet auttoi.

Pari vuotta sitten löysin viimein itselleni toimivan lääkkeen, joka kulkee nimellä jooga. Aloitin lempeän joogaamisen yksin kotona. Kaikki alkoi 20 minuuttisella aamujoogalla, joka koostui lähinnä aurinkotervehdyksestä. Aloin tän jälkeen etsimään Youtubesta aina erinäisiä joogavideoita niska/hartia/selkäkipuihini. Kokeilemalla löysin ne liikkeet, jotka toimivat ja tuntuivat itselleen luonnollisilta. Hyvin lempeitä ja helppoja juttuja toistin aika pitkään. Keskityin enemmän itse hengitykseen ja hengelliseen puoleen enkä vaikeisiin liikkeisiin ja fyysiseen puoleen.
Vasta viime syksynä kun ihana Pranama aukasi ovensa aloin haastamaan itseäni menemällä ensimmäistä kertaa yin ja flow-tunneille. Linkkien takaa löydät enemmän tietoa tunneista, mutta lyhyesti sanottuna yin-jooga on syvävenyttävää ja niin ihanan rauhallista kun taas flow-joogassa kestävyys ja pieni hiki kuuluu kuvioihin. Nää tunnit on tosi hyvää vastapainoa toisilleen. 

Kotona oon jatkanut edelleen lempeän joogan parissa ja keskittynyt rentouttamaan jäykkää niskaa, hartioita sekä leukaa. Aivan kuten tänäkin aamuna, järkyttävä kipu johon heräsin, lähti puolen tunnin joogailun jälkeen. 

Melkein 10 vuotta kestin kipujani ilman minkäänlaista konkreettista helpotusta ja nyt kun olen sen löytänyt, en luopuisi siitä mistään hinnasta. Viimein ymmärrän miksi eräs ystäväni vuosia sitten toitotti minulle, että jooga auttaisi kaikkiin kipuihini. Kokeilin sitä tuolloin, mutta en täysin ymmärtänyt sitä silloin.
Nyt musta on sitten tullut se ärsyttävä tyyppi, joka ehdottaa aina joogaa kun joku valittaa kivuistaan hehe. Ymmärrän kuitenkin sen ettei se ole kaikille. Jokaisen pitää löytää se oma juttunsa, mutta jos koet samoja kipuja tai haluat muuten vaan pysähtyä ja ottaa aikaa itsellesi, niin suosittelen käymään Pranamassa. Maksa mitä haluat-periaatteen ja ihanien & pätevien opettajien takia se on Helsingin matalimman kynnyksen joogasali. Suosittelen todella lämpimästi!
Kuvissa ihana Meiju Sundelin.
Munhan siis piti alunperin tulla kertomaan tänne aamustani ihan yleisesti ja siitä, että tänään on Vesimiehen uusi kuu, super kuu! Vesimiehenä tää kiinnostaa mua hirveesti ja jos jotain muutakin kiinnostaa lukee aiheesta enempi, niin tsekkaa tämä! Erittäin mielenkiintosia ja osuvia pointteja. 

Rakkaudentäyteistä viikonloppua ja helmikuun alkua kaikille!

- Arez

11 kommenttia:

 1. Ääh olen niin kateellinen ihmisille, jotka voivat joogata. Oma selkäni on kahdesti leikattu ja sen verran metallinen nainen olen nykyään, että tuo jooga ei ihan ykkösharrastukseksi pääse. Mutta nauttikaa te, jotka voitte.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kökkö :< Mut eihän sitä tossa tilanteessa voi muuta ku sit tehä jotain sellasta mikä sopii selälles <3

   Poista
 2. Pakko taas kommentoida! Etsin ja tutkin juuri eilen Helsingistä kivaa joogamestaa, mutta 15€ kertamaksut on vaan niin älyttömiä ja tarjontakaan ei jokapaikassa niin huippua. Pranamasta kuulin nyt vasta ekaa kertaa ja kuulostaa ihan loistavalta vaihtoehdolta! Voiko tonne vaan mennä maton kanssa ja sit joogaillaa? :D Entäs maksu, käteisellä(kö) ja oman tunnon mukaan, oikeesti? Oon ihan innoissani tästä! Mun poikaystävä alotti just joogan tauon jälkeen ja oon ihan kateellinen, pakko päästä itsekin! Kiitos kun jaoit tän täällä, jee! :) Hyvää viikonloppua!

  ps. Opiskelu keskusteluun lisään, että pääsin siis nuorisopuolelle kyllä, mutta metropoliassa se keskiarvo ei vaikuta sitten enää kun oot pääsykokeisiin päässyt, toisin kuin laureassa ja diakissa. Näin ainakin mä oon ymmärtänyt. Siellä maksimi pistemäärä on muistaakseni 60, kun muualla se on 100. Vai mitenhän se meni, mutta jokatapauksessa. Joten jos on huono ka mutta riittävä pääsykokeisiin niin metropolia on hyvä vaihtoehto. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne voi mennä ilman mattoakin, sieltä löytyy sellasia ja kaikkia muita tarvikkeita mitä tarvii. Oma matto on kuitenkin aina oma matto :) Omantunnon mukaan laitetaan aina tunnin alussa rahat pieneen lipastoon eli käteistä mukaan ja sit vaan nautitaan. Ihanaa et pystyin olee sanansaattaja näin mahtavassa hommassa! Sinne vaan nyt hopihop ens viikol!

   Ps. En siis ole päässyt kahteen kertaan edes pääsykokeisiin arvosanoillani, joten ollaan vähän eri tilanteessa tän asian tiimoilta. :) Kiitos kuitenkin vinkistä.

   Poista
 3. voi vitsit, en oo joogaa(kaan) vielä saanu testattua! kiinnostaa kyllä kovasti ja pitää ehdottomasti kokeilla heti kun on mahdollisuus. kiitti kivasta postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aikanaan. :) Ja kiva että tykkäsit!

   Poista
 4. Täytyykin kokeilla joogaa ! Omia hartioita ja niskaa on särkenyt nelisen vuotta, eikä mikään oo tuntunut auttavan tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen äärimmäisen lämpimästi. :)

   Poista
 5. Mitääh, maksa mitä haluat? Miten oon voinut missata tällasen.. Pakko mennä testailemaan lähempänä kesää :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nytpä tiiät!! Jesjes. Kannattaa mennä kokeilemaan heti kun vaan mahdollista sillä jatkosta ei ole tietoa. Eli siis ei mitään hajua onko Pranama pystyssä vielä kesällä. Jos se tällee samalla kaavalla jatkuu, nii varmasti on, mutta ei ikinä voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :) Tätä ei kannata missata.

   Poista
  2. Kääk! Palaan ulkomailta vasta toukokuun paikkeilla, toivotaan että on vielä silloin pystyssä!

   Poista