26. tammikuuta 2014

Tabbouleh & Baba Ghanoush

Tunisialainen keittiö on aina ollut lähellä sydäntäni, mutta vastikään olen laajentanut kokeilujani myös muualle Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään. Marokkolainen Tajine, Libyalainen Bakbuki ja Irakilainen Kibbeh, ovat ruokia joita en ollut ennen näitä kokeiluja maistanutkaan. Viime kesän parhaat grillikauden lisukkeet olivat Tabbouleh -salaatti ja Baba Ghanoush -tahna. Nämä reseptit ovat ehdottomasti jakamisen arvoisia asioita!


Tabbouleh:
1 punasipuli
2 nippua tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta minttua
1 paketti kirsikka tomaatteja
0,5 kurkku
1 dl Burghulia 
1 sitruuna
ripaus oliiviöljyä
ruususuolaa & pippuria

Silpoa yrtit ja leikkaa sipuli, tomaatti ja kurkku pieniksi paloiksi. Laita burgul kiehumaan veteen, jossa on ripaus suolaa. Sekoita yrtit ja kasvikset keskenään, purista joukkoon sitruuna ja lisää hyppysellinen suolaa ja pippuria. Lopuksi lisää jäähtynyt burghul ja oliiviöljyä. Sekoita salaatti hyvin ja laita se jääkaappiin ainakin 15 minuutiksi, jotta maut sekoittuvat hyvin toisiinsa. Ihanaa, raikasta ja helppoa!!


Baba Ghanoush
2 munakoisoa
3 rkl luomu tahinia (seesaminsiementahnaa)
1 sitruuna
3 valkosipulinkynttä
ruususuolaa
oliiviöljyä
sauvasekoitin

Laita uuni päälle n. 200 asteeseen. Tee munakoisoihin paljon syviä, erisuuntaisia viiltoja ja laita ne uuniin kunnes kuori on muuttunut mustaksi ja koostumus pehmeäksi. Ota koisot uunista ja laita ne siivilään, kylmän veden alle. Kuori munakoisot (kuoren pitäisi irrota helposti) ja jätä ne valumaan hetkeksi. Laita valutetut munakoisot sekä muut ainekset astiaan ja surrauta ne sauvasekoittimella ilmavaksi tahnaksi.  Aseta tahna tarjoiluastiaan ja koristele muutamalla siivulla sitruunaa ja ripaus oliiviöljyä. Voilá, paras dippi/lisuke IKINÄ on syntynyt!



Me syötiin näitä eilen ihanan tomaattisen linssikeiton lisukkeena. Sämpylät ovat Arezin käsialaa ja resepti löytyy täältä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

// A recipe to my two favourite Middle-Eastern dishes, Tabbouleh and Baba Ghanoush! These to go awesome just by themselves or as a side dish with pretty much anything. You should definitely try if you haven't yet!

Sunnuntai awesomnessia sinne!

-Dora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti