17. tammikuuta 2014

Kuinka onnistua kirpputorilla?

Hankin pääsääntöisesti kaikki vaatteeni kirpputoreilta. Sen enempää jeesustelematta voin sanoa, että kaikista persoonallisimmat kappaleet löytyvät sieltä. Tottahan kierrätyskulttuurin tukeminen on tärkeä asia ja vaatteiden kierrättäminen on ympäristön kannalta hyvä, mutta mikään maailman suurin ekoteko se ei silti ole. Nykyinen kulutuskulttuuri ja trendien tiuhaan tahtiin vaihtuminen mahdollistaa sen, että kirpputoreilta löytyy niin viime sesongin Gina Tricot rimpuloita, kuin vanhempiakin vaatteita. Miksi sitä sitten ei hyödyntäisi? Halvemmalla pääsee, kun vain vähän jaksaa tonkia.

Millä taktiikalla sinne toreille sitten kannattaa lähteä kiertelemään?

1. Tutki omaa tyyliäsi 
Minkälaisia vaatteita kaapistasi löytyy? Millaisista materiaaleista ja väreistä pidät? Pidätkö löysistä vai kireistä vaatteista? Yhdisteletkö vaatekappaleita summamutikassa vai onko sinulle tärkeää, että asusi ovat hyvin huoliteltuja? Ehkä tärkein on löytää se oman tyylin punainen lanka, jotta osaa kirpputorilla tehdä hankintoja ilman, että kokeilee erikseen sopivatko vaatteet muun vaateparren kanssa. Myös oma vaatekoko on hyvä tietää, sillä torilla harvoin pääsee kokeilemaan vaatteita ennen ostamista. 
villapaita 0,50€, farkut 1€

2. Ole ajoissa liikenteessä
Kello 11 on jo liian myöhä. Kello 10 on vähän siinä ja siinä. 9 on jo hyvä ja kello 8 aamulla jo erinomainen suoritus. Ehkä siihen 9 on hyvä tähdätä, ellei halua olla se ärsyttävä tyyppi joka repii niitä Ikean pusseja auki ennen kuin myyjä on ehtinyt edes laittaa mitään esille. 

farkut 0,50€
3. Kiinnitä huomiota myyjän tyyliin
Mulla tapana tehdä ensin yleiskatsaus ja jolloin sieltä aina pistää silmään myyjä, jolla on omaa silmää miellyttävä tyyli. Olen huomannut, että tälläsillä tyypeillä on usein myös myynnissä vaatekappaleita joista pidän. 

mekko 3€
4. Tingi
Tingi ja aina! Ehkä itse omaan tinkimisen jalon taidon, sillä arabi-isänihän tunnetusti tinkii jopa Gigantissa (kannattaa muuten kokeilla, se toimii). Mutta siis jos jokin asia maksaa 5 euroa niin tiputa se ainakin kolmeen. Yleensä hinta tulee aina alaspäin ja tinkimistä ei kannata ainakaan pelätä! Se kuuluu asiaan. 
villapaita 6€
5. Älä hamstraa
Kirpparilta tulee helposti hamstrattua vaatteita, kun "halvalla saa". Lopputuloksena ylitse pursuava vaatekaappi ja hermoromahdus, kun niitä joutuu sitten kiikuttamaan takaisin kirpparille. Ei kannata. Hanki vaatteita joista oikeasti pidät ja joita tarvitset.
takki 3€

6. Ole avoin
Jos näät vaatteessa potentiaalia, mieti miten kiva siitä voi tulla pesulla ja silittämällä. Ei kannata säikähtää suurinpiakaan vaatekasoja vaan penkoa rohkeasti. Sieltä saattaa paljastua vaikka mitä aarteita!
Mekko 2€
Kuvituksena viime lauantain kirppislöydöt :)

// Here's my little guide to secondhand shopping. I'm sorry I won't translate the whole hog but the main key to it is to be open minded and creative! 

- Dora 

10 kommenttia:

 1. Jep, sulla on kyllä aina mahtavia löytöjä.. harmittaa, että ite tulee käytyä kirpputoreilla ihan liian vähän. Jotenkin se nykyään aina unohtuu.. Ja ei noi aamuherätyksetkään vkl oo oikein mun juttu. Valtterin kanssa tuli kans aikoinaan se ongelma, et oli niin paljon ihmisiä, et ahdistuin ja en voinut oikein käydä :( ...ja oon myös vähän laiska penkomaan. Hah. Mut joo, täytyy yrittää käydä enemmän kirppereil ja vähemmän henkkamaukas.. olen paheellinen :) Mut sentään mun täällä mun kaksiossa on kaikki muut huonekalut paitsi sänky ostettu kirpparilta, siitä annan itselleni pisteet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou hätä, et oo yhtään sen paheellisempi kun kukaan muukaan :D Onhan se ihana mennä vaatekauppaan, kun siellä on siististi kaikki laitettu ja lähes aina löytyy sopiva koko ja paljon vaihtoehtoja. Kyllä mäkin rakasta henkkamaukassa pörräystä, vaikka nykyään sieltä usein tyhjin käsin lähdenkin. Kirpparimode vaatii vähän lämmittelyä varsinkaan jos sitä ei oo aikoihin tehnyt! Huonekkalujen metsästys kirppikseltä vasta vaatiikin pitkäjänteisyyttä. I salute you!

   Poista
 2. Ihana postaus ja upeita löytöjä! Toi ekan kuvan villaneule varsinkin on aika täydellinen. Hitsit, tuli kauhea hinku päästä pitkästä aikaa iteki penkomaan :-) Mä yritän kirppiksillä pitää mielessä aina jonkun tietyn värin, matskun tai vaatekappaleen ja yrittää spottailla niitä sieltä, muuten ne tavararöykkiöt saattaa näyttäytyä liian kaoottisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! :) Joo toi värien bongailu on hyvä idis ja myös se, että vähän tietää mitä menee ettimään niin sitten tuppaa keskittymään täysillä sen tietyn asian löytämiseen! totta turiset :)

   Poista
 3. missä kirpparilla käyt? Tuntuu että valtterin loppumisen takia on hirvee aukko helsingin kirpparimeiningissä, jäähalli on ollu vähän siinä ja siinä, vaikka pitäis sielläkin pitkästä aikaa käydä! Kiitos blogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn yleensä tätänykyä jäähallin kirpparilla. Sehän ei välttämättä joka viikonloppu ees ole, joten kannattaa tarkistaa ennen :) Valtteri oli ennen aina varma nakki, mutta ton jäähallin kanssa pitää käydä aina vähän tuuri. Siellä ei oo niin paljon nuoria myymässä, joka on tosi harmi :( kiitos että luet <3

   Poista
 4. Hei, ihana postaus! Saanko udella, missä kirpputorilla käyt? Mä oon ollut vähän hukassa Valtterin kirppiksen lopettamisen jälkeen, ja kaipaan vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiii! Kiva että tykkäät :))) Tosiaan Jäähallin kirppiksellä käyn. Se ei oo yhtä hyvä kun Valtterin, mutta kun aikasin menee saattaa löytyä onnenkantamoinen! Muilla en oo oikein nyt käynyt eikä Valtterin kaltaista toista ole vastaan tullut... :(

   Poista
 5. Eiiiih, vaikka tiedän että tinkiminen on Se Juttu kirppareilla, niin itellä on meinannut usko ihmisiin loppua kun oon joskus ite ollu myymässä :D Yritän itte päästä tavarasta vaan eroon, mutta tietenkin niin että jäisin edes muutaman euron plussalle. Ja sitten kun oon pyytänyt jostain uudesta huivista sen 50 senttiä ja ostaja on nyrpistänyt nenäänsä ja ehdottanut 20 senttiä niin tekisi mieli vaan luovuttaa ja antaa kaikki kamat jakoon ilmaiseksi :D SIIS 20 SENTTIÄ OIKEESTI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha ymmärrän täysin! se pistää kyrsimään varsinkin kun on senteistä kiinni! lähinnä tarkoitinkin, että jotain tollaisia 5 euron summia kannattaa tinkiä, mutta jos myyjä ei halua myydä ni ei todellakaan kannata alkaa vineemään jotain :DDD kerrankin olin myymässä uusia lenkkareitani kirppiksellä ja yks nainen kärkkyi niitä kuin hai laivaa joku 3 tuntia ja lähetti lapsensakkin välillä tinkimään. en ihan periaatteessa meinannut myydä, mutta sitten tää väsytystaktiikka toimi ja annoin periksi :DDDD
   kohtuus kaikella tinkaamisellakin!

   Poista