2. marraskuuta 2013

Tulinen Bataatti-Inkiväärikeitto

Kuva: Iiri Poteri

Mä en ehkä tiedä mitään parempaa, kun kylmänä syysiltana tulla kotiin ja nauttia kulhollinen höyryävää keittoa. Tämä soppa syntyi soveltaessani vanhaa bataattikeitto- ohjetta. Inkivääri ja chili tuovat keittoon ihanaa potkua, ja oranssi väri on kuin aurinko lautasella. Parasta kuitenkin mun mielestä on keiton samettinen koostumus, ah. Pidemmittä puheitta asiaan!

Tarvitset:

4 perunaa
1 iso bataatti
3 valkosipulinkynttä
2 tuoretta chilipaprikaa
1 iso pala tuoretta inkivääriä
Ruokakermaa (tai kookoskermaa)
1 Sauvasekoitin

Näin sen teet:

Laita kattilaan vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Kuori ja pilko kasvikset. Perunoiden ja bataatin olisi hyvä olla saman kokoisia, noin puolikkaan perunan kokoiset lohkot riittää.Veden kiehuessa lisää perunat ja noin viiden minuutin jälkeen lisää bataattilohkot. Anna kiehua kunnes molemmat ovat melkein valmiit. Tässä vaiheessa lisää keitokseen inkivääri, chili ja valkosipulinkynnet. Mausta oman mielen mukaan, itse käytin vain hieman suolaa, sillä raaka-aineissa on paljon makua itsessään. Kun perunat ja bataatti ovat kiehuneet, kaada vettä runsaasti pois. Kattilaan ei tarvitse jäädä kuin hieman vettä, sillä sitä voi aina lisätä, mutta liian vetinen keitto ei ole ainakaan omaan mieleeni. Surauta ainekset soseeksi sauvasekoittimella samalla lisäten joukkoon kermaa oman maun mukaan (itse lisäsin 1/3 dl), kunnes koostumus on samettinen ja pehmeä.

Näin sen nautit:

Vaihtoehto 1: Kata pöytä kauniiksi ja syö illallista kynttilän valossa kultasi kanssa. 
Vaihtoehto 2: Kata pöytä kauniiksi ja syö illallista kynttilän valossa ystäväsi kanssa.
Vaihtoehto 3: Kata pöytä kauniiksi ja syö illallista kynttilän valossa itsesi kanssa. (L'oreal) Koska olet sen arvoinen.

Nam nam!

Ps. Kiitos Iiri ihanasta kuvituksesta! Käykää kattelemassa lisää Iirin töitä täältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti