30. marraskuuta 2013

Aamupalojen kingi

Lupasin jokunen aika sitten Instagramissa, että postailen tämän reseptin piakkoin blogiin. Noooh, pari viikkoo ehti nyt hurahtaa ennen kuin muistin koko jutun, pahoittelut!

Muistatteko kun väitin ettei aamupalaa kruunaa mikään niin hyvin kuin itsetehdyt sämpylät? Syön nyt kyllä sanani, koska löysin jotain vielä ihanempaa, mehevämpää ja suussa sulavampaa. Saanen esitellä... uunissa paahdettua banaanipuuroa!
Ostin ton comfort food-kulhon Kierrätyskeskuksesta juurikin tälläsiä varten ja onneksi tein niin, koska sitä on tullu käytettyä viime aikoina hyvinkin ahkerasti. Tää ei välttämättä oo mikään maailman nopein aamupalaratkasu, mutta kyllä sitä ilomielin laittaa 25 minuuttia johonkin näin ihanaan.
Kokeilkaapa tätä vaikka huomenna joulukuun ensimmäisen päivän kunniaks. Lupaan, että koko talo täyttyy super herkullisella banaanileivän tuoksulla (=maailman paras tuoksu) eikä aamupalapöydässä mikään voita tätä.


UUNISSA PAAHDETTU BANAANIPUURO (yhdelle):
alkuperäinen resepti täältä

0,80 dl kaurahiutaleita

1/2 tl vaniljasokeria (voi jättää pois)

1/4 tl ceylon kanelia

1/4 leivinjauhetta

ripaus suolaa

0,80 dl maitoa

1 kananmunan valkuainen

1 keskikokonen banaani

siirappia/hunajaa/vastaavaa

pähkinöitä


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani haarukalla kulhossa. Lisää banaani, valkuainen ja maito kuivien aineiden sekaan. Sekoita kunnolla ja kaada kookosöljyllä/vastaavalla voideltuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tarjoile siirapin ja pähkinöiden kera, nämä nimittäin kruunaavat koko annoksen.


Nyt taidan mennä tästä takas peiton alle parantelemaan tätä flunssaa pois, hus hus vaan...
Olis illalla kivaa menoakin, joten toivotaan et tää helpottais. Ihanaa lauantaita kaikille ja pysykäähän terveinä!

2 kommenttia:

  1. Ah! Tätä pitää kokeilla. Kiitos reseptistä ihanuus :--*

    VastaaPoista
  2. Oivoi, kuulostaapa namilta!!! Mistä toi ihan mielettömän kaunis alunen on? :)

    VastaaPoista